Outdoor

5 leuke outdoor scouting activiteiten

Wanneer je bij een scouting zit, wil je hier natuurlijk ook leuke dingen kunnen doen. Je bent er natuurlijk niet voor niets en deze herinneringen zullen je altijd bij blijven. Het kan echter na een tijdje lastig worden om te beslissen wat je precies kan gaan doen met de scouting. Veel ideeën zijn dan bijvoorbeeld al eens gedaan en wat afwisseling is wel leuk natuurlijk. Daarom staan hieronder een aantal leuke scoutingactiviteiten op een rij, zodat je altijd avonturen kunt blijven beleven!

gel blasters

Koken op kampvuur

Het kan bij de scouting ontzettend leuk zijn om te gaan koken op kampvuur. Hiervoor gebruik je meestal het stervuur of het jagersvuur. Wanneer je gaat koken op een kampvuur moet je echter wel met een aantal dingen rekening houden. Zo kunnen de pannen zwart worden aan de buitenkant als je hiermee kookt dus smeer daarom de buitenkant in met groene zeep of vouw er aluminiumfolie omheen. Je kunt dit natuurlijk ook doen met een driepoot waaraan je een pot hangt.

Speurtocht

Dit wordt ook wel vaker gedaan, maar het lopen van een speurtocht blijft toch nog steeds heel leuk en al helemaal als je het goed aanpakt. Zo is het bijvoorbeeld altijd leuk wanneer je een thema aan je speurtocht verbindt. Hier kun je spelletjes op aanpassen of je kunt punten scoren tijdens de speurtocht, waardoor het ook spannend blijft en de kinderen een doel hebben.

Levend stratego

Dit spelletje is ook altijd heel leuk om te spelen. Het is spannend en de kinderen moeten hierbij ook samenwerken en goed nadenken. Dit spel is vooral leuk te doen als je naar het bos gaat bijvoorbeeld. Het enige wat je hiervoor ook eigenlijk echt nodig hebt, zijn 2 theedoeken (of iets anders) die kunnen dienen als vlag.

Weerwolven van Wakkerdam

Dit spel wordt gespeeld met een paar kaarten die de rollen aangeven en is perfect voor wanneer je binnen moet blijven. Hierbij zijn er een aantal kinderen de wolven en het grootste deel van de andere spelers zijn de gewone inwoners die erachter moeten komen wie de weerwolven zijn, voordat ze alle inwoners vermoorden! Er zijn ook nog verschillende andere rollen in het spel die het nog spannender kunnen maken, zoals een heks bijvoorbeeld.

Gel blaster

Deze dingen zijn ook altijd ontzettend leuk om mee te spelen! Met gel blasters kan je op elkaar schieten, zonder dat dit pijn doet of troep geeft. Je schiet namelijk met balletjes van gel en je kan het dus zowel binnen als buiten doen. Het is leuk om hierbij bijvoorbeeld teams te maken en als je iedereen van het andere team hebt geraakt, heeft jouw team gewonnen.