Woning

Maak je huis knus met een rader huisje

Zit je wel eens in de avond alleen op de bank nadat heel je gezin al lekker boven in bed ligt? En denk je dan dat je huis op de een of andere manier wel iets knusser kan dan het op het moment is? Dan is het goed om een keer wat nieuwe decoratie te halen voor in je huis. Dit kunnen allerlei verschillende soorten decoraties zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuw schilderij aan de muur of een setje nieuwe kussens op de bank. Maar je kunt ook gaan voor bijvoorbeeld rader huisjes. Deze huisjes zijn namelijk echt heel knus en passen in elk interieur die je maar kunt bedenken. Hiermee geef je net die andere leuke twist als je weer een keer alleen op de bank zit. 

Rader huisjes

Materiaal

Voor veel mensen en in alle waarschijnlijk ook voor jou is de vraag een beetje waar rader huisjes van gemaakt zijn. Je bent gelukkig niet de enige en het is dan ook zeker niet raar dat je dit denkt. Het komt namelijk door de kleur die de huisjes hebben. Maar de huisjes zijn gemaakt van ongeglazuurd porselein, vandaar de witte kleur die er overheen zit. Het wordt in veel gevallen in de war gelegd met aardewerk en dit is dan ook niet raar. Het zijn namelijk twee grondsoorten die veel op elkaar lijken en ook dezelfde bestanddelen hebben. Maar ongeglazuurd porselein laat net wat meer licht door en dit past uiteraard helemaal bij deze huisjes. 

Het licht

De meest voorkomende reden dat mensen rader huisjes kopen is omdat ze er in de meeste gevallen er knus uitzien wanneer je ze neerzet ergens in je woonkamer. Vervolgens doe je er een waxinelichtje in waardoor het ook nog eens een mooie belichting geeft. Er komt dan een mooie warme kleur vanaf wat vooral in de winter een echt warm gevoel geeft tijdens deze koude dagen. Op deze manier maak jij je eigen huis toch weer net iets leuker dan eerst. Je kunt er ook voor kiezen om er led waxinelichtje in te doen. Op deze manier voorkom je voor alle tijden dat er brand kan ontstaan door deze huisjes.

Met de hand gemaakt

Het mooiste aan de rader huisjes is dat wanneer je deze in huis hebt staan is dat deze huisjes in alle waarschijnlijkheid met de hand gemaakt is. Dit komt omdat deze huisjes al tientallen jaren met de hand gemaakt worden door bijna alle bedrijven die deze huisjes produceren. Op deze manier heb je een mooi huisje, maar is hij eigenlijk toch weer uniek van het huisje die je eigenlijk besteld had. Zo heeft iedereen eigenlijk zijn eigen persoonlijke huisje in de woonkamer of ergens anders staan.